Extrák extrákkal

Írta: Wall-Division, idő: 2015-10-13 10:23:22

Olyan érdekességeket, különleges megoldásokat hoztunk mára, amikről igazán hasznos lehet tudni akkor, ha falpanelt tervez valaki egy helyiségbe. Mik is ezek? Lássuk...

Már maga a falpanel valami különleges, extra megoldás a szoba díszeként. Ezt hogy lehet fokozni? Olyan további megoldásokat mutatunk ma be, amik kifejezetten szerethetővé teszik a falpanelt azon túl, hogy már így is odáig vagyunk érte!

Szerelhető a falpanelekbe például kapcsoló, dugalj, konnektor. Ehhez csak annyira van szükség, hogy meg legyen határozva a pontos pozíciója, és még a gyártás megkezdése előtt megkapjuk a felszerelendő alkatrészeket. Ismeri szerintem minden háztartást vezető, a kapcsolók körüli piszok eltüntetésének nehézségeit. Szépen rátenyerelünk a villanykapcsolókra, ezzel egyidőben a falon is nyomot hagyunk magunk után. A falpanelek tisztíthatóságát itt is remekül kamatoztathatjuk.

Kombinálhatjuk világítástechnikával is a falpaneleket. Akár rászerelhetőek, de bele is süllyeszthetőek a lámpatestek a falpanelekbe. Ehhez az előző ötlethez hasonlóan arra van szükségünk, hogy a gyártást megelőzően pontosítsuk a lámpatestek helyét, és kézhez kapjuk őket. Így beszereléskor már a falpanelre rögzítve érkezik a világítótest is. Ezen kívül a több szegmensből álló falpanelek kiválóan alkalmasak arra is, hogy közöttük réseket alakítsunk ki, amikbe a napjainkban igen közkedvelt LED szalagokat lehet elrejteni, ezzel érve el különleges rejtett fényhatásokat a szobában. A LED technológia egy következő alkalmazási lehetőségéről már mutattunk be példát, mélytűzött falpanelünkbe egy exkluzív kialakítási módunk, amikor a tűzéspontokban LED fényforrásokat helyezünk el. Ezeket nem csak lakóterekben, hanem szórakozóhelyeken, éttermekben, bárokban lehet különösen látványosan megjeleníttetni.

Előszobába kerülő falpanelezés kiegészítőjeként pedig akár hiszitek, akár nem, a fogasokat is bele lehet építeni. A kabátok biztonságban vannak, nem kell aggódni, hogy a szálkás fa fogasok kikezdik a kényes ruhákat, nem kell azon sem rágódni, hogy a vizes, ázott kabátok összepiszkolják a falat, amit aztán félévente festhetünk újra, ha nem sűrűbben. A műbőrrel bevont falpanelt egyszerűen letisztíthatjuk nedves ruhával, így a tisztaság is garantált!

Keretet alakíthatunk ki belőlük, legyen szó akár tükörről, akár televízió készülékről, akár képekről. Elrejthetjük vele egyszerre a vezetékeket, a szerelvényeket, és az előző példával kombinálva a képekhez rögtön világítást is társíthatunk. Ezeknél a megoldásoknál szóba jöhet akár a tűzött-húzott típusú falpanelünk is, de akár steppelt, vagy egyedi formájú falpanellel is kivitelezhetőek. A párnázat vastagságával is lehet játszani, hiszen egészen más hatást ér el egy fa felületre feszített műbőr bevonóanyag akkor, ha a két felület közé még egy vastag párnázat is bekerül. A televíziók beépíthetőségéről korábbi bejegyzésünkben már írtunk, kedvelt megoldás napjainkban.

Ha már a villanyszerelésen túl vagyunk egy felújítás során, vagy éppen nem akarunk olyan fokú beavatkozást a térben, mégis rájöttünk, hogy szükség lenne itt-ott még néhány konnektorra, tökéletes megoldás, hogy a falpanel mögött a vezetékéket el tudjuk rejteni, a panelen pedig lyukat hagyunk a hosszabbítónak.

Ugyanígy akár fűtéscsövek, egy régi megúnt falburkolat, amit lebontani túl nagy munka lenne, elrejthetőek. Hiszen a falpaneleket nem kell felragasztani, távtartókkal is felszerelhető a falra.

És még ezernyi további, elképesztő megoldás rejlik a falpanelekben, csak meg kell találni őket! :)